onsdag 27 juni 2012

Mer pelargoner...


Hade jag varit brevbärare hade jag blivit extra glad just vid våran brevlåda, snart blommar dom i rödaste rött!

Ps jag har inte glömt bort det där med garn att göra, jag har bara kärat ner mig i pelargoner men snaaaart snaaart kommer någon textil uppdatering jag lovad ds.

lördag 23 juni 2012

Ravery!


Lindastickar finns ju faktiskt på Ravery, kom och säg hej!

Nu har jag faktiskt varit ruggigt duktig och inte bara uppdaterat min Raverysida med grejer från denna blogg utan även från min gamla blogg "frökengarn". Att sammanfatta gammalt och nytt i samma galleri är verkligen jättekul för det är sällan man har allt man gjort i huvudet på samma gång.

Jag har faktiskt inte bloggat om allt jag gjort så i veckan kanske jag får tummen ur och fotar lite nya Och gamla projekt som ännu ligger hemliga i lådorna här hemma... 

Glad midsommarhelg gott folk!

måndag 18 juni 2012

Det här med naglar och katter


I morse räddade jag en stor buddha från att falla till sin död men på kuppen bröt jag av min lilla tumnagel. Så förutom att rädda buddhan från döden har jag sprungit upp ur sängen inte mindre än TRE gånger för att fösa ner jordens mest envisa katt från hyllorna på vägen. Jag vaknade bitter och förtvivlat trött av all avbruten sömn då han sista gången lyckades med en smärre katastrof. Det är nämligen inte det minsta kul att att springa upp ur sängen flera gånger per natt bara för att en viss liten herre inte kan ge fan i saker och ting. Som tur är sker inte detta speciellt ofta men när han gör det lyckas han nästan alltid pricka in vardagarna...

Innan jag yrar iväg för långt om förklaringen på min sömnförlust så ska jag återgå till naglarna. Som jag skrev i inlägget för några dagar sedan ska jag ta studieuppehåll, jag ser i och med detta en chans att för första gången kunna göra mina naglar hos någon som vet hur det görs. Förstår ni hur kul det är att veta att man kan göra naglarna utan att nästa dag sitta i en verkstad och råka fila bort dom *hoppar upp och ner*. Jag tänker franska toppar, jag tänker glitter i regnbågens alla färger, jag tänker små prickar och ränder åt alla möjliga håll i färger som jag inte ens kan komma på just nu, åh!

Men hur gör man och vart går man i Göteborg om man vill ha snygga naglar. Fröken novis behöver akut hjälp!

Tills vidare kör jag på mitt fantastiska koncept - prickar på korta naglar!

torsdag 14 juni 2012

Förändring



Den här våren och sommaren har det hänt oerhört mycket. Känslan av förändring runt om mig är nästan överväldigande och själv känner jag att livet har stått still. Det står så klart inte still men när det är mörkt hos en själv ser man lättare ljuset hos andra. 

Att studera konst är att hela tiden se in i sig själv, att ifrågasätta och ifrågasättas. Men vad gör man när man inte längre ser mening i det man gör? 
Jag tog beslutet att ta studieuppehåll och kommer för första gången i mitt vuxna liv att stå utan säkerhet. Det beslutet känns läskigt, främmande och fantastiskt på samma gång. Vad ska jag leva på? Vad ska jag jobba med? Jag vet inte...Men det kommer blir bra! 

Förändring kan sitta långt inne men när den väl sker känns det riktigt bra. För första gången på länge känner jag mig säker i ett beslut jag fattat. Att ha modet att pausa den där utbildningen som var så svår att komma in på för att göra någonting annat känns stort. 

Jag är modig och awesome! 


Vanilj och tomatmarmelad


Min absoluta favoritmarmelad är denna. Jag och Olle var på Wood här i Göteborg och åt en förrätt som bestod av en stark hårdost och en fantastisk tomatmarmelad som serverades med ett hårt bröd. Marmeladen var så fantastiskt god att jag var tvungen att göra min egen, nom nom...


Tomat och vaniljmarmelad

500 g Tomater (jag använde baby plommontomater)
250 g Syltsocker
50 g Flytande honung
en nypa kardemumma
1 Vaniljstång 

Kryssa tomaterna med en kniv och lägg dom i kokande vatten tills kanten på kryssen krullar sig. Ta upp dom och häll kallt vatten över dom. Ta bort skalen. 

Hacka tomaterna grovt med en kniv, häll i honung, socker och tomater i en kastrull. Dela vaniljstången och ta ut fröna, lägg i kastrullen och låt koka med marmeladen. Låt puttra på medelhög värme tills en del av vätskan reducerats och marmeladen tjocknat lite. 

Ta upp vaniljstången och mixa med en stavmixer innan du häller upp i en snygg burk. Jag la i vaniljstången som dekor efter att jag hällt på marmeladen. 



Innan jag började med marmeladen satte jag ugnen på 100 grader och satte in glasburken i ca 20 minuter. Detta för att öka hållbarheten på marmeladen.



fredag 8 juni 2012

Blommigt!



Den har stått i knopp i flera veckor och Nu äntligen blommar den! Innan man har sett den i blom vet man ju faktiskt inte vad som väntar, det är nästan mer spännande än julafton...nästan... 

Heja heja blomma mera!  

fredag 1 juni 2012

Något litet med stor betydelse


Vi förvarar nycklar till bland annat postlådan i en korg innanför dörren. 
Att hitta en ensam liten nyckel under alla stora nyckelknippor är alltid en litet jakt.  
Så igår tog jag tag i problemet och gjorde en röd I - cord. 
Jag är fantastiskt nöjd!


I - Cord
Du behöver 2 strumpstickor
Garn (restgarner är perfekta)

Lägg upp 3 maskor
Sticka 3r 
"Skjut nu stickningen från vänstersidan till högersidan av stickan,
garnet för du bakom stickningen och börja sticka i första maskan igen." 

"Detta" upprepar du tills snöret är så långt du vill. 
Avmaska och fäst.